petek, 25. maj 2012

Prva objava

Pravijo, da je vsak začetek težak. Niti ni nujno, da govorimo o začetku v strogem pomenu besede. Celo rahel odmik od kakršnekoli običajne, že uhojene poti, se nam v posameznih primerih 'slabosti', ko se v našem iracionalnem umu naenkrat pokaže kaka nova, sijajna zamisel (ki se na koncu izkaže za hudičevo ambiciozno), zdi primerljiv ogromnemu skoku.  Ali pa vsaj dolgemu koraku. Takšnemu, ki smo ga storili sami, ko smo se v iskanju novosti prvič uspešno in dokaj samostojno postavili na noge. Ali pa takšnemu, ki ga je leta 1969 storil Neil Armstrong. Pač tako nam zapoveduje lagodna narava človeškega uma, ki vedno išče tisto najlažjo pot, četudi se ta ne izkaže vedno za pravo. A v 'ziheraštvu' pravijo, da ni napredka in vsak posameznik je slej ali prej postavljen pred večje ali manjše odločitve, ki krojijo njegovo usodo in ločijo zapomnljive dneve od pozabljivih. Ena teh manjših odločitev, botruje ravno zapisu, ki ga zdaj berete.
Pri pisanju novic, mnenj, pričakovanj in recenzij posameznih filmskih odvrtkov mi zvesto služi na tisoče ogledanih (pregledanih, analiziranih in zopet ogledanih) filmov in skoraj 'fanovski' (četudi kritičen in kar se da utemeljiv) pristop k ogledu posameznih izdelkov.  A pride trenutek, ko v možganih nekaj preskoči in se utrne misel, da bi bilo dobro postati sam svoj gospodar. Trenutek ko obrneš nov list in zbirko svojih kritik in opažanj preseliš na svoj samostojen blog, stran izpod sekcije 'komentarji' na raznih straneh ter takšnih in drugačnih forumov (častno mesto tu pripada izvrstnemu Jokerjevemu forumu Mn3njalnik). Četudi je tole zgolj prvi zapis in naj v nobeni točki ne bi spominjal na govor kakšnega oskarjevca (po možnosti katere izmed epopej Jima Camerona), se mi zdi trenutku primerno, da omenim še nekaj oseb. Vse prijatelje, ki so že prej zvesto brali moje zapise na forumu in z entuzijazmom pozdravili idejo o samostojnem blogu. Nekatere člane foruma, ki so bistveno pripomogli z nasveti in omogočili, da sem storil prvi korak. Zdaj že nekajletnega prijatelja in prav tako filmoljuba Aljošo, ki poskrbi, da se ob kakšni kavi (ali viskiju, situaciji primerno), večkrat razplamti kakovostna debata o filmih. In še Rebeko, bivšo sošolko in 'frendico', ki najde pravo besedo v pravem trenutku ter uporaben nasvet. Prav zadnji pogovor z njo je bil razlog, da sem vprašanje o novem blogu prestavil na vidnejše mesto v svojih možganih. 
Prva objava se takole končuje. Verjetno je njena kvaliteta premosorazmerna z blogovsko kilometrino, a takšne stvari so tu z namenom, da jih ščasoma izboljšamo.  Za kvaliteto recenzij in posameznih zapisov se bom trudil z vso močjo. Kolikor bo čas dopuščal (in me ne bodo zadrževale študijske obveznosti ali športne aktivnosti) se bom trudil z redno objavo svojih zapisov ter karseda kvalitetnimi recenzijami aktualnih filmov. Veselim se že vaših mnenj in kakšne kakovostne debate v sekciji spodaj.
Prvi zapis je tu. Osebno upam, da jih bo še na tisoče.


Ni komentarjev:

Objavite komentar